O explozie s-a produs luni, 22 februarie, într-un bloc de locuit pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei, care a distrus o bucătărie comună și a afectat geamurile și ușile apartamentelor de la cinci etaje. Salvatorii anunță că trei persoane – o femeie și doi copii minori au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, explozia s-a produs într-o bucătărie comună dintr-un bloc de locuit cu șase etaje. Bubuitura a fost atât de puternică încât a afectat geamurile și ușile din apartamentele de la etajele 1- 5. Salvatorii se află la fața locului și strâng dărâmăturile. Aceștia strâng bucată cu bucată betonul fărâmițat. IGSU spune că pereții portanți ai clădirii nu au fost afectați de deflagrație.

În urma exploziei, locatarii blocului au fost evacuați, iar o femeie și doi copii, de un an și respectiv 10 ani, au fost transportați de urgență la spital, în urma unei deflagrații produse într-un bloc cu șase etaje de la Botanica. Copii au fost transportați și internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Zona este încercuită cu o panglică galbenă și circulația este restricționată.

Preliminar, explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.

În 2018, în noaptea dintre 6 și 7 octombrie, o explozie devastatoare s-a produs în sectorul Râșcani al Capitalei, în urma căreia cinci persoane au decedat, inclusiv un copil. Explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze de la aragaz. Cauza penală, inițiată de procurori, a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat. Primăria Chișinău a alocat atunci 10 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!