Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/VIDEO/ Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii

22 februarie 2021, ora 20:28
Distribuie:

Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, astăzi, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii. Oamenii au chemat la o discuție și conducerea întreprinderii, dar șeful Căilor Ferate le-a răspuns scurt: “Nu înțeleg de ce trebuie eu să vin.” Dacă în timpul apropiat problema nu se va rezolva, oamenii disperați spun că vor veni să protesteze și în fața Parlamentului, pentru a se face auziți.

Angajații din Ocnița a Întreprinderii Calea Ferată s-au plâns că încă nu și-au primit salariile pentru luna noiembrie și că deja nu mai au de unde împrumuta bani ca să- și acopere cel puțin cheltuielile zilnice.

Ca să obțină un răpsuns de la conducerea întreprinderii, oamenii au rugat administrația Căilor Ferate să fie prezentă la protest, dar nimeni așa și nu a venit. Contactat telefonic, șeful interimar al Căilor Ferate, Adrian Onceanu, a declarat că nu știe de ce ar trebui să vina și a încercat să le dea oamenilor noi promisiuni.

Într-un final, acesta a recunoscut că nu-și poate ajuta cu nimic angajații.

Așa că, în semn de protest, oamenii au blocat șinele de cale ferată. Aceștia au zis că vor protesta și în fața Parlamentului, pentru a fi auziți. Manifestanții au mai povestit că au fost amenințați cu dosare penale și amenzi, dacă vor sta pe liniile de tren, așa că, într-un târziu, au plecat de pe liniile de cale ferată și au lăsat trenurile să circule.

Recent, Procuratura Anticorupție a demarat o investigație pentru a descoperi pretinse ilegalități comise la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”. La fel, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile, pentru a veni cu un raport. Datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale. Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie
concediați.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram