/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Doi bărbați din Capitală riscă până la doi ani de închisoare pentru că ar fi furat două telefoane mobile

missing
22 februarie 2021, ora 13:42

Doi bărbați, în vârstă de 24  și 34 de ani, locuitori ai Capitalei, au fost reținuți de polițiștii din cadrul Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chisinău, fiind suspectați de comiterea infracțiunilor de pungășie.

În primul caz, poliția a fost sesizată la data de 19 februarie, în timp ce suspectul în vârstă de 34 de ani se afla pe str. M.Varlaam, a sustras telefonul mobil din buzunarul unei femei în vârstă de 33 de ani. Femeia a alertat oamenii legii după ce a observat că telefonul mobil i-a dispărut. Prejudiciul cauzat constituie 7 000 lei.

Al doilea caz a avut loc în după amiaza zilei de duminică, 21 februarie, suspectul în vârstă de 24 de ani, în timp ce se deplasa în microbuzul 174, profitând de neatenția unui bărbat în vârstă de 38 de ani, i-a furat telefonul mobil care se afla în geanță. Prejudiciul cauzat constituie 4 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Cei doi nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații sunt cercetați penal în stare de libertate pentru „Pungășie”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la doi ani de închisoare.

În context, Poliţia Capitalei vine cu recomandări: 

– Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

– Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

– Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram