/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Administrația Penitenciarelor urmează să verifice dacă șeful adjunct a fost plasat în celula de lux a lui Vlad Filat

23 februarie 2021, ora 22:46

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) spune că urmează să cerceteze dacă Serghei Demcenco, director adjunct al instituției, aflat în arest preventiv la Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău, a fost plasat în aceeași celulă în care a fost deținut anterior fostul premier Vlad Filat, celulă renovată, cu unitate sanitară proprie. 

„Concomitent, pentru formarea obiectivă a opiniei publice, considerăm imperios necesar solicitarea prealabilă a poziției oficiale a instituției vizate, față de eventualele nereguli imputate. Acest fapt va contribui la evitarea mediatizării informațiilor neverificate sau neactuale, ce pot avea scopul denigrării imaginii instituționale”, se arată într-un comunicat de presă al ANP.

Ziarul de Gardă scrie că directorul ANP nu a fost fotografiat așa cum prevede procedura standard atunci când un deținut ajunge în penitenciar. sursa citată a intrat în posesia unor informații din baza de date a sistemului administrației penitenciare care demonstrează faptul că pozele lui Serghei Demcenco nu au fost introduse în sistemul informatic.

Conform procedurii standard, atunci când sunt aduși în penitenciar, deținuților, inclusiv celor aflați în arest preventiv, li se iau amprentele și li se fac fotografii portret și din profil. Aceste informații se păstrează în baza de date a sistemului penitenciar chiar și după eliberarea deținuților. Serghei Demcenco însă nu a fost fotografiat.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut mandat de arestare  pentru directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova. Astfel Serghei Demcenco a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, și este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale. Acesta riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram