/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Dumitru Alaiba a expediat un demers către procurorul general, după decizia PA privind semnătura lui Ilan Șor

missing
23 februarie 2021, ora 13:11

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a expediat un demers către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, după ce Procuratura Anticorupție a refuzat începerea urmăririi penale, chiar dacă a atestat că semnătura aplicată din numele lui Ilan Șor pe un proiect de hotărâre a Parlamentului a fost falsificată. Parlamentarul a postat ieri răspunsul primit de la Procuratura Anticorupție în care se arată constatare privind semnătura deputatului Șor, care nu s-a prezentat la ședințele Legislativului mai bine de un an jumate. 

„Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinși efectiv în flagrant în plenul parlamentul. Se bâlbâie. Urmează 3 luni de mușamalizare din partea procurorilor. Până și în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Șor este falsificată. Procurorii au audiat și au tot audiat dar nici nu au găsit făptașul. Și au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă”, a declarat Alaiba.

Referindu-se la decizia Procuraturii Anticorupție privind neînceperea urmării penale în acest caz”, Dumitru Alaiba a menționat în declarație „consider această decizie una abuzivă și arbitrară, lipsită de vreun temei juridic logic”. Totodată, Alaiba cere anularea ordonanței privind neînceperea urmării penale și să fie continuată investigația cazului

În raportul de constatare tehnico-științifică, se arata că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Semnătura lui Ilan Șor a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig”.

/DOC/ Alaiba: „Semnătura lui Șor care a apărut pe un proiect înregistrat în Parlament este FALSĂ. PA a decis să nu pornească dosar penal”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram