Deputatul PAS Dumitru Alaiba a expediat un demers către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, după ce Procuratura Anticorupție a refuzat începerea urmăririi penale, chiar dacă a atestat că semnătura aplicată din numele lui Ilan Șor pe un proiect de hotărâre a Parlamentului a fost falsificată. Parlamentarul a postat ieri răspunsul primit de la Procuratura Anticorupție în care se arată constatare privind semnătura deputatului Șor, care nu s-a prezentat la ședințele Legislativului mai bine de un an jumate. 

„Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinși efectiv în flagrant în plenul parlamentul. Se bâlbâie. Urmează 3 luni de mușamalizare din partea procurorilor. Până și în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Șor este falsificată. Procurorii au audiat și au tot audiat dar nici nu au găsit făptașul. Și au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă”, a declarat Alaiba.

Referindu-se la decizia Procuraturii Anticorupție privind neînceperea urmării penale în acest caz”, Dumitru Alaiba a menționat în declarație „consider această decizie una abuzivă și arbitrară, lipsită de vreun temei juridic logic”. Totodată, Alaiba cere anularea ordonanței privind neînceperea urmării penale și să fie continuată investigația cazului

În raportul de constatare tehnico-științifică, se arata că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Semnătura lui Ilan Șor a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig”.

/DOC/ Alaiba: „Semnătura lui Șor care a apărut pe un proiect înregistrat în Parlament este FALSĂ. PA a decis să nu pornească dosar penal”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!