/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După Șor, și socialiștii îl atacă pe șeful misiunii UE la Chișinău. „Îl îndemnăm să respecte suveranitatea și independența R. Moldova”

missing
23 februarie 2021, ora 11:26

După ce deputatul fugar Ilan Șor l-a atacat dur pe ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, socialiștii îi merg pe urme. Astfel, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a lansat un comunicat prin care „își exprimă nedumerirea în legătură cu declarațiile frecvente și scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditați în Republica Moldova. Considerăm astfel de declarații ca o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”.

„Într-un alt interviu acordat portalului Cotidianul, un oficial european a criticat legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit acestuia, aceste legi „dubioase” „au aruncat țara înapoi”. Aș dori să clarific cu domnul Mihalko despre ce legi este vorba? Poate vă referiți la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabilește în țară norme europene de egalitate lingvistică și interetnică?… Legile adoptate la inițiativa fracțiunii PSRM în Parlament în decembrie 2020 corespund nevoilor și aspirațiilor majorității populației din Republica Moldova și obligațiilor pe care Partidul Socialiștilor le-a făcut față de alegătorii săi înainte de alegerile parlamentare”, se arată în declarația PSRM.

Mai mult chiar, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îndeamnă șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Mihalko, precum și toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în țara noastră, să respecte independența și suveranitatea Republicii Moldova , să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta diplomatică.

Amintim că Transparency International Moldova își exprimă indignarea în legătură cu „atacul lui Ilan Şor, figurantului principal din raportul Kroll privind frauda din sistemul bancar al Republicii Moldova, la adresa Șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova și învinuirile deplasate privind implicarea în afacerile interne ale Republicii Moldova”.

Transparency International Moldova își exprimă indignarea față de atacul lui Şor la adresa ambasadorului UE la Chișinău

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram