/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Maia Sandu va susține un briefing de presă în legătura cu ultima decizie a Curții Constituționale

missing
23 februarie 2021, ora 19:22

Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă pe 23 februarie curent la 20:30 în sediul Președinției după ce Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a declarat neconstituțional decretul prin care fosta ministră a finanțelor Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de prim-ministră de către șefa statului.  

După decizia CCM, Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat apelul privind asumarea guvernării, a chemat la negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Maia Sandu.

Președintele socialiștilor Igor Dodon a declarat că magistraților a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CCM a fost „dezlegare mult așteptată” și că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu speră că politicienii vor avansa în procesul de desemnare a unui premier, după decizia CCM.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că această decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident.

Amintim că șefa statului a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră pe data de 11 februarie, la scurt timp după ce Guvernul Gavrilița a eșuat.

Atunci, au fost organizate consultări, pentru că două fracțiuni parlamentare și-au înaintat candidații lor la funcția de premier.

Primul anunț a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a înaintat-o pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră și lansează inițiativa de formare a unei majorități parlamentare.

La scurt timp, și Platforma DA a desemnat un candidat, pe liderul formațiunii politice Andrei Năstase. Totul se întâmpla în timp ce în plenul Legislativului era examinat programul guvernamental al Guvernului Gavrilița.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram