Începând cu 1 septembrie curent, șoferii automobilelor din stânga Nistrului trebuie să își schimbe plăcuțele de înmatriculare transnistrene cu cele neutre cu inscripția „MD”, pentru a putea călători în Ucraina. Despre aceasta a anunțat ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.

Decizia a fost luată în urma întrevederii dintre ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Mark Șevcenko cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrarea europeană a Republicii Moldova Aureliu Ciocoi.

Amintim că, din data de 9 octombrie 2018, mijloacele de transport din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu numere de înmatriculare neutre au fost admise în traficul rutier internațional.

De la începutul anului curent, Republica Moldova a solicitat amânarea aplicării noului regim de transport RM-Ucraina, care impune restricţii de circulaţie a maşinilor cu numere transnistrene şi permite intrarea pe teritoriul Ucrainei doar a mijloacelor de transport cu numere de înregistrare aduse în conformitate cu modelul agreat anterior (numere neutre) şi semnul MD.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!