Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au venit cu o reacție cu privire la hotărârea Curții Constituționale, prin care decretul președintei Maia Sandu care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră a fost declarat neconstituțional. Cele două grupuri spun că acestă decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident. 

„Președintele Maia Sandu a încălcat vădit și conștient norma constituțională, ceea ce reprezintă un abuz grav și un precedent periculos. Din păcate, această practică vicioasă, când interesele de grup și de partid prevalează în raport cu legea și practica juridică, capătă noi proporții și riscă să spulbere și ultima umbră de încredere în instituțiile statului și în procesul democratic”, se arată într-un comunicat de presă al platformei „Pentru Moldova”.

Reprezentații platformei speră că după această hotărâre, președinta Maia Sandu și „fracțiunea-anexă din Parlament” (n.r. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își vor revizui atitudinea și „vor da dovadă de maturitate politică, astfel încât să punem punct acestei crize complicate și să revenim în albia normalității”.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au reiterat poziția privind necesitatea învestirii unui Guvern cu atribuții depline, care să-și asume imediat responsabilitatea pentru soluționarea problemelor stringente din țară.

Menționăm că fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova (CCM), Alexandru Tănase, susține că decizia Înaltei Curți, privind anunțarea decretului președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră, a fost declarat neconstituțional, este una previzibilă.

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a declarat că decizia CC de astăzi, privind declararea neconstituțională a decretului Maiei Sandu din 11 februarie, a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CC de astăzi, privind declararea neconstituțională a decretului Maiei Sandu din 11 februarie, a fost „dezlegare mult așteptată”. În același context, Pavel Filip susține că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota nici un Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!