Transportatorii au anunțat pentru astăzi, 23 februarie, suspendarea transportului rutier din toată țara, în semn de protest în raport cu decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) de a limita numărul de persoane în transportul feroviar și rutier raional, municipal și național.

La data de 15 februarie curent, Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că a prelungit starea de urgență din sănătate publică până pe 15 aprilie și a impus noi restricții, printre care și limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier raional, municipal și național cu 50 de procente.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că la acțiunea de protest se vor alătura și companiile private de transport ce deservesc rutele municipale din Chișinău. Mai multe rute municipale, printre care ruta de microbuz cu nr. 185, 174, 116, 152, 103, 113, 182, 171, 175, nu au ieșit astăzi la linie.

În acest context, primăria municipiului Chișinău a anunțat că întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” vor suplini astăzi, 23 februarie, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat.

Totuși, de dimineață pe principalele artere ale Capitalei s-au format ambuteiaje infernale. Oamenii au așteptat în stații zeci de minte pentru a putea urca într-un troleibuz.

Amintim că, la data de 15 februarie curent, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a anunțat că a prelungit starea de urgență din sănătate publică până pe 15 aprilie și a impus noi restricții, printre care și limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier raional, municipal și național cu 50 de procente.

Ulterior, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii privind limitarea numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

Decizia a fost luată după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport, anunță autoritățile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!