/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Un procuror din Capitală, în vizorul ANI. Mai multe imobile deținute de familia acestuia, NU au fost incluse în declarația de avere

missing
23 februarie 2021, ora 11:57

Un procuror din cadrul Procuraturii Chișinău încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a verificat averea acestuia și a depistat că unele date și informații din declarațiile de avere și interese personale nu au fost incluse.

Mai exact, în cadrul controlului averii inițiat în anul 2019, la completarea declarațiilor, procurorul a omis să includă  veniturile sub formă de alimentare card cu numerar pe conturile bancare deschise pe numele său, în mărime totală de circa 34 de mii de lei și trei bunuri imobile, deținute de familia acestuia, două apartamente și cota-parte 1/38 din încăperea nelocativă, toate amplasate în municipiul Chișinău.

Conform legislației speciale a ANI, procurorul și soția sa au beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul controlului. Însă, din declarațiile acestora, inspectorul de integritate a respins o parte dintre argumentele prezentate din lipsa probelor concludente.

Deoarece, includerea unor date incomplete în declarațiile de avere denotă prezența unei suspiciuni rezonabile de săvârșire a infracțiunii de „fals în declarații”, inspectorul de integritate a remis un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea cauzei sub aspect penal.

Totodată, procurorul are termen de 30 de zile pentru a rectifica declarațiile de avere în care a admis aceste omisiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram