Platforma Demnitate și Adevăr își reiterează apelul privind asumarea guvernării și cheamă negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Declarația a fost făcută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, imediat după decizia CC care a declarat neconstituțional decretul privind desemnarea repetată a unui candidat la funcția de prim-ministru. 

„Platforma DA constată că prin mimarea procedurilor constituționale, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. Rezultatul acestui eșec ne îndepărtează și mai mult de alegerile anticipate și face iminent pericolul instalării unui Guvern PSRM-Șor”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a precizat că Platforma DA militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

„Platforma DA își reiterează poziția oficială de a-și asuma un Guvern minoritar de profil proeuropean, care va fi capabil să gestioneze cele mai stringente probleme, să organizeze alegeri anticipate libere și corecte. Astfel, Platforma DA cheamă la negocieri responsabile și la consultări urgente cu președinta țării în vederea identificării rapide a unor soluții de ieșire din criza generalizată”, a adăugat Andrei Năstase.

CC a declarat astăzi neconstituțional decretul Maiei Sandu privind numirea repetată a unui candidat la funcția de prim-ministră neconstituțional. Decizia Curții Constituționale este irevocabilă. Președinta Curții, Domnica Manole, a anunțat că sesizarea a fost admisă parțial. „Se admite parțial sesizarea. Se declară neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova din 11 februarie privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru”, a precizat Domnica Manole.

Conform deciziei, trebuie să fie organizate consultări între fracțiunile parlamentare și președinta Maia Sandu, pentru numirea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Șefa statului a înaintat-o repetat pe Gavrilița la funcția de prim-ministră pe data de 11 februarie, la scurt timp după ce Guvernul Gavrilița a eșuat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!