Câinii vagabonzi din comuna Stăuceni vor fi sterilizați și vaccinați împotriva rabiei. Anunțul a fost făcut de primăria comunei, care a precizat că procedurile vor avea loc în cadrul etapei a doua din campania de vaccinare și sterilizare a câinilor fără stăpân din localitate.

„În scopul soluționării problemei maidanezilor, care în ultima perioadă se înregistrează în număr tot mai mare pe teritoriul localității și prezintă pericol, APL a apelat la serviciile unei companii specializate de ecarisaj. Primii patrupezi au fost deja prinși în preajma Instituției de Educație Timpurie „Sălcioara”, de către o unitate specializată pentru capturarea și transportarea câinilor. Ulterior, aceștia vor fi sterilizați, vaccinați împotriva rabiei, ținuți în voliere sub supraveghere și ulterior eliberați”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Câinii vaccinați și sterilizați vor putea fi recunoscuți după marca metalică aplicată pe urechea animalelor. Prima etapă a campaniei a avut loc la începutul anului 2020, când au fost sterilizați și vaccinați 50 de câini.

Primăria Stăuceni îndemnăm locuitorii să anunțe autoritățile în cazul în care identifică grupuri mari de maidanezi la numărul 022 32-69-76.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!