/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câinii fără stăpân din comuna Stăuceni vor fi sterilizați și vaccinați împotriva rabiei

24 februarie 2021, ora 14:06

Câinii vagabonzi din comuna Stăuceni vor fi sterilizați și vaccinați împotriva rabiei. Anunțul a fost făcut de primăria comunei, care a precizat că procedurile vor avea loc în cadrul etapei a doua din campania de vaccinare și sterilizare a câinilor fără stăpân din localitate.

„În scopul soluționării problemei maidanezilor, care în ultima perioadă se înregistrează în număr tot mai mare pe teritoriul localității și prezintă pericol, APL a apelat la serviciile unei companii specializate de ecarisaj. Primii patrupezi au fost deja prinși în preajma Instituției de Educație Timpurie „Sălcioara”, de către o unitate specializată pentru capturarea și transportarea câinilor. Ulterior, aceștia vor fi sterilizați, vaccinați împotriva rabiei, ținuți în voliere sub supraveghere și ulterior eliberați”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Câinii vaccinați și sterilizați vor putea fi recunoscuți după marca metalică aplicată pe urechea animalelor. Prima etapă a campaniei a avut loc la începutul anului 2020, când au fost sterilizați și vaccinați 50 de câini.

Primăria Stăuceni îndemnăm locuitorii să anunțe autoritățile în cazul în care identifică grupuri mari de maidanezi la numărul 022 32-69-76.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram