La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” instituție strategică cu profil COVID, au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi pentru profilul COVID. Despre aceasta a anunțat primăria municipiului Chișinău.

Totodată, începând cu ziua de joi, la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, cu 80 de paturi, unde vor fi triaţi pacienţii suspecţi la coronavirus. De asemenea, precizăm că spațiile celorlalte 2 pavilioane deja funcţionale, vor fi transformate în zone de staţionar, pentru tratarea bolnavilor confirmaţi pozitiv.

Astfel, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” vor fi în total 340 de paturi pentru pacienţi, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, în instituțiile strategice din capitală, a fost luată după ce în ultimele săptămâni situaţia privind infectările s-a agravat şi, respectiv, a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

Mesajul autorităților către cetățenii din municipiu este să ajute sistemul medical să salveze vieți și să nu extenueze personalul medical. Măsurile de protecție împotriva COVID-19 rămân aceleași: igiena mâinilor, portul obligatoriu al măștii și evitarea locurilor aglomerate. În caz de simptome, cetățenii sunt chemați să contacteze medicul de familie sau să sune la „112”.

Amintim că, numărul de infectări continuă să fie ridicat. Alte 1133 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate marți, 23 februarie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, opt sunt de import cinci din România, două din Ucraina, și unul din Germania. Tot astăzi, au fost raportate 24 de desece care au fost provocate de noul virus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!