/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

ONU și OMS vor continua să sprijine Republica Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice

missing
24 februarie 2021, ora 14:33

Gestionarea pandemiei de Covid-19 la nivel local și global a fost principalul subiect abordat în timpul discuțiilor premierului interimar, Aureliu Ciocoi, cu Simon Springett, coordonator Rezident ONU în țara noastră, și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova. 

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost abordată și tema aprovizionării țării cu vaccin, fiind puse în discuție mai multe căi de asigurare a țării cu vaccin anti-Covid-19.

Simon Springett și Igor Pokanevych au asigurat că ONU și OMS vor continua să sprijine Republica Moldova în eforturile de combatere a situației pandemice.

Aureliu Ciocoi a expus situația actuală în vederea evoluției situației epidemiologice din țara noastră și și-a exprimat îngrijorarea față de tendința alarmantă de infectare.

Șeful interimar al Guvernului a precizat că autoritățile publice responsabile întreprind toate măsurile necesare pentru sporirea capacităților sistemului medical și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului.

Amintim că primul lot de vaccin anti-covid urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie. La prima etapă de vaccinare vor fi imunizați medicii și lucrătorii medicali. bLa moment, Republica Moldova va beneficia de o donație de circa 200.000 de doze de vaccin din partea României.

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la data de 30 ianuarie. Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație. Ulterior, țara noastră va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Primul lot de vaccin împotriva COVID-19 urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram