/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Platforma „Pentru Moldova” anunță că își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministră

missing
24 februarie 2021, ora 10:00

Partidul Politic „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru. Deputații din Platforma „Pentru Moldova” spun că  Mariana Durleșteanu este cunoscută drept un profesionist în domeniul financiar, un negociator și un diplomat cu experiență, care va reuși să identifice soluții pentru a scoate țara din criză și pentru a obține susținerea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

„Partidul Politic „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” condamnă intențiile declarate ale președintelui Maiei Sandu, de a încălca în continuare buchia și spiritul Constituției, precum și hotărârile Curții Constituționale, care sunt obligatorii, și de a băga țara într-o criză politică de durată cu consecințe extrem de grave, mai ales în contextul actual. Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” amintește că onorata Curte a reiterat în hotărârea sa din 23 februarie că șeful statului este obligat să desemneze candidatura pentru funcția de premier propusă de o majoritate parlamentară formalizată. Asta în condițiile în care, în favoarea Marianei Durleșteanu, au semnat 54 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în mesajul formațiunii.

Deputații de la  „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” repetă că pledează pentru dizolvarea actualului legislativ și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, doar că acest lucru trebuie să se întâmple în condițiile unui guvern pe deplin funcțional, care să poată gestiona eficient treburile statului pe perioada campaniei electorale, după scrutinul parlamentar și până când va fi format un nou Cabinet de Miniștri.

Amintim că ieri, 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu prin care a numit-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră. Potrivit deciziei CC, fracțiunile parlamentare ar urma să aibă consultări cu președinta Republicii Moldova. După anunțul făcut CC, șefa statului a declarat că „nu avem dreptul să ținem capturate instituțiile statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor alege viitorul”.

Tot ieri, liderul PSRM, Igor Dodon, a îndemnat-o pe Maia Sandu să desemneze un candidat legal și să atragă atenția, în special, la candidatura înaintată de formațiunea sa, adică Mariana Durleșteanu.

/VIDEO/ Reacția Maiei Sandu, după ce Înalta Curtea i-a declarat neconstituțional decretul: „La anticipate sau la referendum, oamenii vor alege viitorul”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram