/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pompierii anunță care ar fi cauza producerii incendiului de la Drochia, unde un copil de doi ani a murit

missing
24 februarie 2021, ora 10:09

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a stabilit cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului de marți seara, 23 februarie, din satul Gîrbova, raionul Drochia, în care un copil de doi ani a decedat, iar altul de 11 ani a fost internat la spital.

În urma cercetării statice și dinamice efectuate la fața locului, IGSU a ajuns la concluzia că cel mai probabil incendiul a avut loc în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei.

Potrivit specialiștilor, a avut loc o acumulare de căldură de la sobă, care a fost lăsată în supravegherea copiilor, fapt ce a dus la producere arderii și răspândirea acesteia.

În urma incendiului doi minori cu vârstele de 2 ani și 11 ani au avut de suferit. Băiatul în vârstă de doi ani a decedat, iar băiatul în vârstă de 11 ani s-a ales cu arsuri de gradul I pe față și mâini.

Cazul este în continuare investigat de organele de drept. În acest context IGSU îndeamnă cetățenii să nu lase minorii de unii singuri cu focul pornit în sobă.

Mai mult, pompierii recomandă ca exploatarea surselor de încălzire să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, în Republica Moldova au avut loc 310 incendii în care au decedat 32 persoane, inclusiv 1 minor.

/FOTO/ Un copil de doi ani a murit la Drochia, după ce casa în care locuia a luat foc. Un alt minor, internat în spital

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram