Și Ucraina a început vaccinarea împotriva COVID-19. Un medic reanimatolog, prima persoană care a primit preparatul

24 februarie 2021, ora 15:13
Distribuie:

În Ucraina a început vaccinarea împotriva COVID-19. Prima doză de vaccin a primit un medic reanimatolog din regiunea Cherkassy, informează unian.net.

Regiunea Cherkassy din centrul Ucrainei a primit 16 mii de doze de vaccin AstraZeneca prevăzute pentru prima etapa de vaccinare. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing de către șeful administrației din regiunea Cherkassy, Alexandr Skichko.

„Avem deja primul medic vaccinat – acesta este Evgeny Vasilyevich Gorenko, un medic reanimatolog, care activează în secția COVID. El face parte dintr-o dinastie lucrătorilor medicali, tatăl său este și el medic din anii 90”, a spus Skichko.

Ministerul Sănătății din Ucraina a înregistrat vaccinul COVID-19 Oxford / AstraZeneca (denumire comercială CoviShield) pentru uz medical în regim de urgență pe 22 februarie. Primul lot de vaccin anti-COVID a sosit în Ucraina ieri, 23 februarie.

CoviShield a fost elaborat de Universitatea din Oxford și compania britanică-suedeză AstraZeneca. A fost aprobat spre utilizare în regim de urgență de Organizația Mondială a Sănătății. Administrarea lui deja este permisă în Marea Britanie, Uniunea Europeană și India.

În Republica Moldova campania de vaccinare împotriva virusului COVID-19 nu a început încă. Se preconiza că, primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Însă, autoritățile au anunțat că primul lot de vaccin va ajunge la sfârșitul lui februarie.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram