/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Un meteorit de circa 14 kilograme, descoperit în Suedia, după ce a căzut pe Pământ în noiembrie

24 februarie 2021, ora 08:40

Doi geologi suedezi au descoperit un meteorit cântărind aproape 14 kilograme în apropierea oraşului Enköping, din centrul Suediei, a informat marţi Muzeul de Istorie Naturală, citat de DPA.

Potrivit muzeului, roca descoperită ar fi principalul fragment rezultat în urma impactului unui meteorit cu Terra, observat la 7 noiembrie.

Este pentru prima dată în peste 60 de ani când un meteorit a fost găsit în Suedia după observarea căderii sale, scrie agerpres.ro

Numeroşi suedezi au semnalat că au văzut o minge de foc care a aprins cerul în jur de trei secunde pe 7 noiembrie.

Ulterior, astronomul Eric Stempels de la Universitatea din Uppsala a determinat locaţia aproximativă a impactului, la nord-vest de Stockholm, unde apoi au fost descoperite fragmente mai mici.

Roca găsită recent are circa 30 de centimetri lungime şi constituie probabil cel mai mare fragment al meteoritului, care, potrivit lui Stempels, cântărea în jur de 9 tone la intrarea în atmosferă.Fragmente mai mici ar putea încă fi găsite în zona locului impactului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram