Fostul ministru al Sănătății Andrei Gherman a decedat. Acesta a fost ministru al Sănătății în Guvernul Tarlev, în perioada 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă profundă compasiune și sincere condoleanțe familiei îndoliate, în legătură cu trecerea la cele veșnice a fostului Ministru al Sănătății, Andrei Gherman”, menționează angajații Ministerului Sănătății.

„A luptat cu maladia grea oncologică și a reușit să facă față pe parcursul unei perioade bune, dar în final a cedat. Din primele zile a maladiei, anul 2017 la propunerile colegilor să plece peste hotare, a zis ferm, am încredere în medicii noștri și știu că voi avea parte de tratament pe care-l necesit”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de cei apropiați.

Andrei Gherman s-a născut pe data de 4 octombrie 1941 în satul Dumeni, raionul Rîşcani. A absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chişinău. După studii, în anii 1971-1972, a fost profesor de medicină.

În perioada 1972-1975 a lucrat în calitate de medic ordinator, medic-şef adjunct la Dispensarul de dermatovenerologie. Între 1975 şi 1979 a fost şef-adjunct al Direcţiei cadre a Ministerului Sănătăţii.

În perioadele 1979-1986 şi 1991-2001 a fost medic-şef al Dispensarului dermatovenerologic. În perioada 1986-1991 a fost şef al Direcţiei principale cadre, instituţii de învăţământ, dezvoltare socială şi relaţii externe a Ministerului Sănătăţii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!