/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Aleksei Navalnîi a fost mutat dintr-o închisoare din Moscova, posibil într-un lagăr de muncă

missing
25 februarie 2021, ora 20:35

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova unde executa o pedeapsă pentru încălcarea eliberării condiţionate, a anunţat joi avocatul său Vadim Kobzev, citat de Reuters. Agenţia menţionează că ar putea fi vorba de mutarea într-un lagăr de muncă din afara capitalei ruse.

Navalnîi a fost condamnat luna aceasta pentru nerespectarea condiţiilor de suspendare a unei condamnări din 2014 pentru deturnare de fonduri, despre care a susţinut tot timpul că a fost înscenată din motive politice. El este cel mai cunoscut critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Disidentul a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin. În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată. El mai are de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram