În contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile din ţară, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Armata Naţională a transmis Centrului COVID-19 Chișinău 50 de paturi din dotare.

Ministrul Apărării în exerciţiu, Victor Gaiciuc, a menționat că mobilierul a fost transportat şi amenajat la Moldexpo, în seara de miercuri, 24 februarie, de către un grup de militari din cadrul Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”.

„În aceste zile, când ne confruntăm cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, este de datoria noastră să ne unim eforturile şi să venim în sprijinul colegilor din instituţiile responsabile, care luptă cu pandemia deja de un an de zile. Am considerat oportun ca Armata Naţională să răspundă la apelul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru a suplini numărul de paturi atât de necesar pentru internarea pacienţilor infectaţi. Totodată, am dispus personal organizarea unor măsuri adiţionale pentru prevenirea răspândirii virusului în rândul militarilor”, a spus Victor Gaiciuc.

De la începutul pandemiei, Armata Naţională a mai contribuit cu alte circa 140 de paturi, dintre care 34 — medicale şi a participat la amenajarea Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul COVID-19 Chișinău, în sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!