Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a sesizat Procuratura Generală (PG) după ce potrivit lui, directorul de la Agenția „Moldsilva” Dumitru Cojocaru i-a comunicat că de când este în funcție niciun angajat nu a fost condamnat pentru infracțiuni în domeniul silvic.

„Toată societatea vorbește că pădurile sunt furate, în mod special de cei care administrează domeniul silvic. Cum este posibil atunci când mai mulți activiști își pun în pericol viața pentru a descoperi infracțiuni de sustragere a masei lemnoase, atunci când mai mulți deputați acumulează probe și solicită efectuarea controalelor în ocoalele silvice, inspectorii de mediu îngheață luni în șir în pădure pentru a efectua controale și în final totul se termină cu nimic sau cu o casă construită? În cazul în care nu vom avea persoane cu funcții de răspundere condamnate, iar prejudiciul de sute de milioane de lei nu va fi restituit statului, vom solicita Consiliului Suprem de Securitate (CSS) să intervină pentru a stopa furtul de proporții din domeniul silvic”, a comunicat deputatul.

Vedeți aici ce a solicitat deputatul în sesizarea depusă la Procuratura Generală. 

Anterior, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a anunțat că pe parcursul anului 2020, au fost depistate 330 de acțiuni ilicite, efectuate cu implicarea personalului serviciului silvic, inclusiv tăieri ilicite de păduri, pășunat ilicit, braconaj și alte contravenții.

Prejudiciul cauzat fondului forestier pe cazurile date constituie 2434,7 mii lei, dintre care au fost recuperate 515,2 mii lei. Alesul poporului a mai precizat că a primit detalii despre o serie de tăieri ilegale de copaci, iar în cadrul a peste patru mii de revizii, personalul „Moldsilva” a depistat tăierea ilicită a unui volum de peste 700 de metri cubi de lemn.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!