/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Un deputat a cerut Procuraturii Generale informații despre cazurile pornite pentru tăierile ilicite de păduri

missing
25 februarie 2021, ora 16:02

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a sesizat Procuratura Generală (PG) după ce potrivit lui, directorul de la Agenția „Moldsilva” Dumitru Cojocaru i-a comunicat că de când este în funcție niciun angajat nu a fost condamnat pentru infracțiuni în domeniul silvic.

„Toată societatea vorbește că pădurile sunt furate, în mod special de cei care administrează domeniul silvic. Cum este posibil atunci când mai mulți activiști își pun în pericol viața pentru a descoperi infracțiuni de sustragere a masei lemnoase, atunci când mai mulți deputați acumulează probe și solicită efectuarea controalelor în ocoalele silvice, inspectorii de mediu îngheață luni în șir în pădure pentru a efectua controale și în final totul se termină cu nimic sau cu o casă construită? În cazul în care nu vom avea persoane cu funcții de răspundere condamnate, iar prejudiciul de sute de milioane de lei nu va fi restituit statului, vom solicita Consiliului Suprem de Securitate (CSS) să intervină pentru a stopa furtul de proporții din domeniul silvic”, a comunicat deputatul.

Vedeți aici ce a solicitat deputatul în sesizarea depusă la Procuratura Generală. 

Anterior, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a anunțat că pe parcursul anului 2020, au fost depistate 330 de acțiuni ilicite, efectuate cu implicarea personalului serviciului silvic, inclusiv tăieri ilicite de păduri, pășunat ilicit, braconaj și alte contravenții.

Prejudiciul cauzat fondului forestier pe cazurile date constituie 2434,7 mii lei, dintre care au fost recuperate 515,2 mii lei. Alesul poporului a mai precizat că a primit detalii despre o serie de tăieri ilegale de copaci, iar în cadrul a peste patru mii de revizii, personalul „Moldsilva” a depistat tăierea ilicită a unui volum de peste 700 de metri cubi de lemn.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram