/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Furculiță: „PSRM a avut discuții practic cu majoritatea forțelor politice din Parlament”

missing
25 februarie 2021, ora 10:19

PSRM a desfășurat o nouă rundă de consultări cu mai multe fracțiuni și grupuri parlamentare. Liderul fracțiunii, Corneliu Furculiță, a menționat că discuțiile au fost informale. 

„Am invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Poartă, deocamdată, un caracter informal. Am avut loc discuții practic cu majoritatea forțelor politice din Parlament. A fost o discuție mai mult de tatonare a pozițiilor, de aflare a opiniei fiecărei fracțiuni, după care vom discuta nemijlocit în formațiunile noastre politice și vom reveni la discuții”, a spus Furculiță în cadrul unei emisiuni de la NTV.

Consultările dintre fracțiuni au început după ce pe 23 februarie curent Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Potrivit deciziei CC, fracțiunile parlamentare ar urma să aibă consultări cu președinta Republicii Moldova. După anunțul făcut CC, șefa statului a declarat că „nu avem dreptul să ținem capturate instituțiile statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor alege viitorul”.

Ieri, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari de la TV8, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a menționat că nu a partcipat la consultări cu PSRM, deși a primit o invitație.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram