PSRM a desfășurat o nouă rundă de consultări cu mai multe fracțiuni și grupuri parlamentare. Liderul fracțiunii, Corneliu Furculiță, a menționat că discuțiile au fost informale. 

„Am invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Poartă, deocamdată, un caracter informal. Am avut loc discuții practic cu majoritatea forțelor politice din Parlament. A fost o discuție mai mult de tatonare a pozițiilor, de aflare a opiniei fiecărei fracțiuni, după care vom discuta nemijlocit în formațiunile noastre politice și vom reveni la discuții”, a spus Furculiță în cadrul unei emisiuni de la NTV.

Consultările dintre fracțiuni au început după ce pe 23 februarie curent Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind numirea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Potrivit deciziei CC, fracțiunile parlamentare ar urma să aibă consultări cu președinta Republicii Moldova. După anunțul făcut CC, șefa statului a declarat că „nu avem dreptul să ținem capturate instituțiile statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor alege viitorul”.

Ieri, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari de la TV8, deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a menționat că nu a partcipat la consultări cu PSRM, deși a primit o invitație.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!