/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Inspectorii ANTA și INSP verifică cum sunt respectate măsurile anti-Covid în transportul de pasageri

missing
25 februarie 2021, ora 11:50

Echipele mobile mixte formate din inspectorii ANTA și INSP monitorizează mijloacele de transport public, pentru a verifica gradul de respectare a tuturor măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier. Controalele vor avea loc până pe 28 februarie. 

Răspunderea pentru respectarea strictă a măsurile de control și prevenire a răspândirii infecției COVID-19 își asuma asociațiile patronale de profil.

Suplimentar, se verifică dacă îmbarcarea pasagerilor este realizată în limite stabilite, dacă unitățile de transport sunt asigurate cu dezinfectanți, iar conducătorii auto și pasagerii poartă măști pe tot parcursul călătoriei.

În data de 26 februarie 2021, specialiști ai MAI, MEI și ANTA vor evalua și vor prezenta public informația privind nivelul de respectare în transportul rutier a măsurilor epidemiologice.

În urma verificărilor efectuate până la moment, în autogări, nu s-au constatat careva încălcări, administrația a asigurat cu echipament de protecție precum măști, mănuși, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe personalul autogărilor care deservesc pasagerii iar conducătorii auto antrenați la deservirea rutelor regulate raionale și interraionale, angajații poartă măști de protecție, la fel ca și pasagerii care așteptă îmbarcarea în autobuze.

Agenția Națională Transport Auto solicită tuturor operatorilor de transport rutier care efectuează transporturi rutiere de persoane să continue respectarea următoarelor cerințe:

– să evite supraîncărcarea unităților de transport în perioada fluxului majorat de persoane, antrenând, după posibilitate, autobuze cu capacitatea de îmbarcare mai mare;

– să transporte persoane corespunzător numărului de locuri în autobuze prevăzute de uzina producătoare;

– să oblige conducătorii auto să poarte măștile de protecție și să verifice purtarea corectă a acestora de către pasageri.

La fel, pasagerii sunt îndemnați să se abțină de la încercările de a se îmbarca în unitățile de transport care evident sunt supraîncărcate sau au atins limita maximă de pasageri îmbarcați, să poarte masca de protecție în timpul călătoriei și să utilizeze dezinfectanții disponibili în unitățile de transport imediat la îmbarcare, dar și după finisarea călătoriei.

Anterior, în perioada 18 – 22 februarie, Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică au efectuat acțiuni de monitorizare în mun. Chișinău, Bălți, raioanele Orhei, Strășeni, Anenii Noi, Soroca, Leova, Cimișlia, Căușeni și Cahul. Ca urmare a informării despre posibilele riscuri de infectare cu Covid-19, marea majoritate a persoanelor vizate de inspectori s-au conformat condițiilor obligatorii impuse de către autorități.

 

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

sursa: Agenția Națională Transport Auto

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram