Operatorii economici care prestează servicii de alimentație în școlile din capitală au fost convocați în ședință la Primărie. Este vorba de managerii combinatelor școlare, agenți economici de profil și reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport și șefii direcțiilor educație din sectoare.

În cadrul ședinței s-a discutat despre măsurile privind îmbunătățirea procesului de alimentație a elevilor din municipiu, a scris edilul Capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Este important respectarea în continuare a rigorilor de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din oraș, pentru a preveni situațiile problematice, de genul celor apărute în spațiul public în ultima perioadă”, a scris edilul.

În cadrul ședinței au fost abordate și alte subiecte, precum: prestarea serviciilor alimentare de calitate de către combinatele școlare; asigurarea meniului de repartiție în concordanță cu meniului-model și afișarea acestuia, respectarea normelor financiare zilnice, în corespundere cu normele naturale, în funcție de vârsta copiilor; excluderea fenomenului colectării de surse pentru prânzul contra plată etc.

Grupul de lucru creat monitorizează în continuare, procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din municipiu. Din Comisie fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, ai Î.M. „Piața Centrală”, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), CSP, consilieri municipali și reprezentanți ai societății civile.
La finalul controalelor, grupul de lucru va trebui să vină cu un raport.

Pe 19 februarie curent consiliera municipală a Partidului Acțiune și Solidaritate Angela Munteanu Pojoga a publicat mai multe imagini șocante privind modul în care sunt hrăniți elevii Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din sectorul Buiucani al Capitalei.

Pe 5 februarie curent fileu de pește pe cale să expire a fost livrat în grădinițele din Capitală. Imagini cu acesta au apărut pe rețelele sociale, unde părinții s-au plâns că copiii lor riscă să fie hrăniți din nou cu produse necalitative. Deși directorii de grădinițe ne-au spus că nu au observat careva nereguli sau abateri, Direcția de Educație a retras lotul de pește din instituții și declară că așteaptă să fie livrat un alt lot, mai proaspăt.

După acest caz, primarul Ion Ceban, a cerut explicații și a avertizat că dacă în grădinițe vor ajunge produse expirate urmează responsabilii să-și scrie singuri cererile de demisie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!