Cunoscut în lumea interlopă ca „Makena”, Vladimir Moscalciuc a fost transferat, de la Penitenciarul nr. 15 Cricova, în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Ea a precizat că acțiunea s-a desfășurat în baza ordonanței acuzatorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Mai mult, în izolatorul instituției a fost plasat și șeful penitenciarului nr. 15 Cricova, Victor Munteanu.

Pe 24 februarie, de la primele ore ale dimineții au avut loc percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, în urmă autorizațiilor emise de magistrați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului 15 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”.

Astăzi ar fi trebuit să fie examinat recursul procurorului și a apărării cu privire la legalitatea încheierii privind arestul preventiv pentru 15 zile pe numele lui Demcenco Serghei. Ședința însă a fost întreruptă pe motiv că au fost prezentate noi probe.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!