/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Perchezițiile din penitenciare s-au soldat cu transferuri. Interlopul „Makena” - în izolatorul CNA

missing
25 februarie 2021, ora 11:41

Cunoscut în lumea interlopă ca „Makena”, Vladimir Moscalciuc a fost transferat, de la Penitenciarul nr. 15 Cricova, în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Ea a precizat că acțiunea s-a desfășurat în baza ordonanței acuzatorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Mai mult, în izolatorul instituției a fost plasat și șeful penitenciarului nr. 15 Cricova, Victor Munteanu.

Pe 24 februarie, de la primele ore ale dimineții au avut loc percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, în urmă autorizațiilor emise de magistrați.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Operațiunea este realizată cu suportul DDS „Pantera” a ANP, INI, securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului 15 fiind asigurată de către BPDS „Fulger”.

Astăzi ar fi trebuit să fie examinat recursul procurorului și a apărării cu privire la legalitatea încheierii privind arestul preventiv pentru 15 zile pe numele lui Demcenco Serghei. Ședința însă a fost întreruptă pe motiv că au fost prezentate noi probe.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram