/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Prețul vaccinul rusesc Sputnik V, redus la jumătate

missing
25 februarie 2021, ora 16:23

Rusia a redus joi prețul vaccinului său anti-COVID-19 Sputnik V la 866 de ruble (circa 12 dolari), ceea ce reprezintă jumătate din prețul original, relatează agerpres.ro.

Vaccinul se află pe lista medicamentelor esențiale, astfel că prețul său trebuie controlat de stat, a anunțat guvernul într-un comunicat.

“Această reducere de preţ a fost posibilă datorită dezvoltării și optimizării producției industriale a vaccinului”, a declarat ministrul comerțului, Denis Manturov.

În plus, cantitățile produse au fost mărite semnificativ odată cu începutul vaccinării în masă în Rusia, un alt motiv pentru care Sputnik V a devenit mai ieftin de fabricat, a spus el.

Totuși, noul preț se aplică numai pentru programul de vaccinare din Rusia, a precizat Manturov.

Sputnik V a fost aprobat de autoritățile ruse în august, deși faze a treia a testelor clinice nu se încheiase încă. Acest lucru a declanșat un val de critici la nivel internațional, notează dpa.

Rusia a mai înregistrat vaccinul şi în alte 36 de ţări, potrivit Fondului rus pentru investiții directe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram