Serviciul de Protecție și Pază de Stat anunță că a sesizat din nou Procuratura Generală privind „ o altă presupusă ilegalitate constatată în cadrul unei cercetări interne”. „Este vorba despre noi cazuri de utilizare în scop personal a mașinilor de serviciu și chiar ieșirea cu acestea peste hotarele țării în interes propriu și încredințarea conducerii autoturismului de serviciu de către persoane terțe”, precizează SPPS.

Potrivit informațiilor, sesizarea a fost deja remisă, fiind anexate toate probele acumulate de SPPS.

„SPPS nu va tolera nici o abatere în cadrul Serviciului și va oferi tot sprijinul necesar organelor competente pentru a face claritate și a atrage la răspundere persoanele care ar fi prejudiciat bugetul statului și ar fi încălcat legea în timpul de aflării în exercițiul funcției”, precizează reprezentanții Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Anterior, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală în legătură cu înstrăinarea unui teren alocat pentru construcția de locuințe de serviciu pentru angajații instituției.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a mai înaintat o sesizare în adresa Procuraturii Generale (PG) și pe data de 17 februarie curent. Atunci, SPPS solicita elucidarea și stabilirea corectitudinii cazurilor de utilizare în scop personal a bunurilor încredințate pentru exercitarea atribuţiilor funcționale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!