/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Căutările continuă și astăzi: Copila de 12 ani, care s-a prăbușit sub gheață în râul Nistru, încă nu a fost găsită

missing
25 februarie 2021, ora 09:25

Fată de 12 ani dintr-o localitate din Ialoveni, care s-a prăbușit sub gheață în râul Nistru, continuă să fie căutată de salvatori. Timp de două zile salvatorii au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat.

Potrivit informațiilor, lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

„Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii.  Lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150 mii metri pătrați. Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei 25 februarie, acestea au fost reluate”, a declarat purtătoare de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu.

Copila s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Aceasta și-a cerut permisiunea de la mama sa pentru a merge să-și facă fotografii.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram