Întârzierile salariale de luni la rând i-au scos, astăzi, în stradă și pe angajaţii nodului feroviar din Bălți. Oamenii s-au plâns că nu mai au cum să-și aștepte lefurile, întrucât nu au cu ce să-și achite serviciile comunale ori creditele, iar să împrumute bani, tot nu mai au de unde. Angajații au promis că vor bloca șinele, astfel încât nici un tren să nu poată să treacă, dacă nu vor fi plătiți în timpul apropiat. Și cei de la nodul feroviar Ungheni au promis același lucru, într-un ultimatum adresat conducerii CFM.

La rândul lor, feroviarii de la stația din Tîrnova, care ieri au arătat condițiile dezatsruoase în care lucrează, astăzi au povestit că au fost presați de șefi și că își dau demisia. Am încercat să obținem o reacție de la administrația Căilor Ferate ale Moldovei, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Angajații nodului feroviar din Bălți s-au plâns că nu mai au din ce trăi și au cerut să le fie achitate cât mai curând salariile. Mulți dintre aceștia au recunoscut că deja se gândesc să se concedieze. Angajații de la Căile Ferate au mai povestit despre delapidările de bani ce au avut loc pe parcursul anilor. De exemplu, un angajat a recunoscut că depozitul unde lucru procura piese de schimb mult mai scumpe decât prețul lor pe piață, iar banii se duceau la firme dubioase. Deși ar fi încercat să semnaleze problema la administrație, nimeni nu l-a ascultat.

Angajații au chemat să vină la protest și conducerea întreprinderii, dar șefii le-au trimis doar un răspuns în scris. Între timp, Alexandru Vicol, angajat CFM de la stația din Tîrnova, care s-a plâns, ieri, într-un live pe Facebook de condițiile dezastruoase în care lucrează, astăzi, a povestit că a fost amenințat și presat de șeful său și că dorește să-și dea demisia.

În context, angajații stației spun că și ei, la rândul lor, cer demisia conducerii. Iar feroviarii de la nodul feroviar din Ungheni au înaintat un ultimatum conducerii CFM, în care solicită achitarea salariilor până pe 10 martie. În caz contrar, aceștia declară că vor bloca circulația trenurilor.

Anterior, și angajații din Ocnița ai Căilor Ferate au blocat liniile de tren, în semn de protest. Dacă problema nu se va rezolva, angajații CFM au spus că vor veni să protesteze și în fața Parlamentului, pentru a se face auziți. Către finele anului 2020, datoria creditoare a întreprinderii constituia aproape 460 de milioane lei, dintre care 70 de milioane erau restanțele la salarii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!