/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A început distribuirea echipamentelor de protecție donate de Guvernul român. Instituțiile unde vor fi livrate

missing
26 februarie 2021, ora 14:58

A început distribuirea echipamentelor din lotul de ajutor umanitar donat de Guvernul României, la data de 19 februarie, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Donația include 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de măști de protecție tip FFP3, 90 000 costume de protecție, 10 000 încălțăminte de protecție, 100 000 mănuși de unică folosință,  în valoare de 48 milioane lei.

Toate echipamentele sunt atribuite instituțiilor din asistența medicală primară, spitalele republicane, municipale, raionale, inclusiv Centrul COVID-19 și cele departamentale, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Centrele de Sănătate Publică Teritoriale, instituțiile medicale din regiunea Transnistreană.

Amintim că, astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat că paltforma COVAX a confirmat livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Este vorba despre 14.400 doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie – 3 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram