A început distribuirea echipamentelor din lotul de ajutor umanitar donat de Guvernul României, la data de 19 februarie, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Donația include 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de măști de protecție tip FFP3, 90 000 costume de protecție, 10 000 încălțăminte de protecție, 100 000 mănuși de unică folosință,  în valoare de 48 milioane lei.

Toate echipamentele sunt atribuite instituțiilor din asistența medicală primară, spitalele republicane, municipale, raionale, inclusiv Centrul COVID-19 și cele departamentale, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Centrele de Sănătate Publică Teritoriale, instituțiile medicale din regiunea Transnistreană.

Amintim că, astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat că paltforma COVAX a confirmat livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Este vorba despre 14.400 doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie – 3 martie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!