/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Danemarca, prima în clasamentul Legatum Prosperity Index 2020. Ce poziție ocupă Republica Moldova

missing
26 februarie 2021, ora 12:41

Republica Moldova ocupă locul 80 în topul The Legatum Prosperity Index 2020, potrivit datelor prezentate pe site-ul oficial al acestui clasament.

Indicatorul  măsoară realizările țărilor din lume cu privire la prosperitatea acestora. Scopul acestei cercetării este de a urmări bunăstarea publică și dezvoltarea acesteia la scară globală.

Indicele este unul combinat pe baza a nouă categorii care reflectă diferite aspecte vitale ale societății și parametrii bunăstării publice, precum: economie, antreprenoriat, guvernanță, educație, asistență medicală, securitate, libertăți personale, capital social, ecologie.

Studiul cuprinde 167 de țări (date publicate în noiembrie 2020).

Potrivit analiștilor, în top-5 sunt Danemarca, Norvegia, Elveția, Suedia și Finlanda. Dintre țările europene în acest rating global, Suedia se poate lăuda cu cel mai bun stat ecologic, iar Elveția este recunoscută ca fiind cea mai confortabilă țară pentru afaceri.

Pe ultimele locuri în acest rating s-au plasat Sudanul de Sud, Africa de Sud, Yemen, Ciad și Somalia.

Ucraina este pe locul 92, în timp ce România ocupă locul 47.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram