Republica Moldova ocupă locul 80 in  topul The Legatum Prosperity Index 2020, potrivit datelor prezentate pe site-ul oficial al acestui clasament.

Indicatorul  măsoară realizările țărilor din lume cu privire la prosperitatea acestora. Scopul acestei cercetării este de a urmări bunăstarea publică și dezvoltarea acesteia la scară globală.

Indicele este unul combinat pe baza a nouă categorii care reflectă diferite aspecte vitale ale societății și parametrii bunăstării publice, precum: economie, antreprenoriat, guvernanță, educație, asistență medicală, securitate, libertăți personale, capital social, ecologie.

Studiul cuprinde 167 de țări (date publicate în noiembrie 2020).

Potrivit analiștilor, în top-5 sunt Danemarca, Norvegia, Elveția, Suedia și Finlanda. Dintre țările europene în acest rating global, Suedia se poate lăuda cu cel mai bun stat ecologic, iar Elveția este recunoscută ca fiind cea mai confortabilă țară pentru afaceri.

Pe ultimele locuri în acest rating s-au plasat Sudanul de Sud, Africa de Sud, Yemen, Ciad și Somalia.

Ucraina este pe locul 92, în timp ce România ocupă locul 47.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!