/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Decis: 30 de zile de arest pentru șeful Penitenciarului nr.15 de la Cricova

missing
26 februarie 2021, ora 19:07

Șeful Penitenciarului nr. 15 – Cricova a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Demersul procurorilor PCCOCS a fost admis. Potrivit informațiilor, acesta este bănuit de participare și susținere, prin diferite forme, a activității unei organizații criminale.

Acesta a fost reținut după mai multe percheziții desfășurate în Penitenciarul de la Cricova. Procurorii au anunțat, anterior, că au depistat și ridicat sunt peste 100 de cuțite confecționate artizanal, cu privire la care expertiza urmează să stabilească dacă se atribuie la arme albe.

De asemenea, au fost ridicate 30 telefoane mobile, în jur de 40 cartele sim, precum și aproximativ o sută de purtători de informație electronică, de diferite dimensiuni, care urmează a fi supuse expertizării, pentru stabilirea și analiza conținutului.

Am mai fost găsite recipiente cu sute de litri de alcool produs artizanal. Acesta a fost ridicat și predat administrației penitenciarului, care a dispus lichidarea fizică imediată a stocurilor.

Totodată, atunci s-a decis transferarea a 13 condamnați din Penitenciarul nr. 15 – Cricova, cu plasarea în alte instituții de detenție. Procurorii au mai precizat că „cei 13 condamnați dețin diverse „statute” ierarhice înalte în lumea criminală, iar acțiunile acestora urmează a fi investigate și apreciate prin prisma statutului disciplinar al executării pedepselor și/sau a Codului penal”.

Cuțite, alcool, seturi de cărți pentru poker. Procurorii anunță că au depistat un număr impunător de obiecte interzise la Penitenciarul din Cricova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram