Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a spus că Guvernul s-ar putea alege cu competențe suplimentare, după ce șefa statului Maia Sandu a declarat că nu va înainta un candidat la funcția de premier. 

Pe 26 februarie curent în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, politicianul a declarat că: „în cazul în care nu va fi un Guvern funcțional și Maia Sandu va bloca în continuare situația din țară atunci noi vom fi în situația când Parlamentul trebuie să se convoace și trebuie ori să declare stare de urgență și să dea competențe suplimentare Guvernului interimar, ca să fie un Executiv funcțional ca să putem rezolva problemele oamenilor”.

Pe 25 februarie în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, președinta Maia Sandu a spus că nu va organiza consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de premier, după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțional decretul de numire a Nataliei Gavrilița în mod repetat la funcția de șefă a Execturivului.

„Problememle politice trebuie rezolvate de politicieni. Această decize a Curții Constituționale ar fi perfect de înțeles această decizie într-o situație de normalitate. La noi nu este o situație de normalitate, suntem într-o situație în care vrem să dezorhigalizăm statul. Care este eficiența acestor consultări în situația în care vedem că parte din fracțiunile parlamentare sunt total inconsecvente. Nu văd care este eficiența acestor consultări. O să discut cu reprezentanții societății civile să vedem cum văd unii dintre ei această situație”, a declarat Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!