În perioada 15 februarie – 15 martie 2021, echipele mobile ale Poliției de Frontieră sunt antrenate în cadrul Operațiunii Shield II, fiind o activitate organizată în comun cu Echipele mobile ale Serviciului Vamal și coordonată cu reprezentanții EUBAM.

Obiectivul general al operațiunii comune este de a spori capacitatea operațională pe linia controlului vamal și de frontieră în linia a doua, de a crește eficiența în contracararea infracțiunilor transfrontaliere, dar și de a realiza un schimb de experiențe și bune practici europene.

Astfel, primele acțiuni în cadrul Operațiunii s-au desfășurat la frontiera de sud a țării, în acest sens mai multe mijloace de transport au fost oprite în traficul transfrontalier. S-au verificat atât documentele de identificare pentru vehicule, cât și actele de însoțire pentru încărcături. Totodată, au fost inspectați șoferii care efectuează transportul auto de pasageri.

În cadrul operațiunii, specialiștii EUBAM monitorizează acțiunile echipelor mobile, inclusiv procedurile de observare și control în diverse situații, ca la final să intervină cu un set de recomandări pentru îmbunătățirea activităților comune ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal.

foto: border.gov.md

foto: border.gov.md

foto: border.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!