/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maia Sandu, despre majorările consecutive la carburanți: „Trebuie să se revină la plafonarea prețurilor”

missing
26 februarie 2021, ora 18:13

Revenirea la plafonarea prețurilor la carburanți este unica soluție pentru a soluționa situația creată după majorărilor în lanț întreprinse de petroliști. Declarația a fost făcută astăzi de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În context, Maia Sandu a menționat că există posibilitatea ca Consiliului Concurenții să „înghețe prețurile” la combustibili.

„Ceea ce considerăm noi necesar la această etapă, pornind de la comportamentul petroliștilor, este să se revină la plafonarea prețurilor. Pentru asta, e nevoie să se schimbe legea. Sper să se găsească 51 de deputați în Parlament, care să-și facă timp pentru asta. Pornind de la comportamentul recent al petroliștilor, considerăm că plafonarea prețurilor soluția”, a declarat șefa statului după ședința CSS.

Precizăm că în această săptămână, benzinăriile din țară au afișat la panou prețuri mai mari la carburanți. Scumpirile, cuprinse între 50 și 65 de bani, vin la o săptămână după cea mai recentă majorare de preț la benzină, motorină și gazul lichefiat.

Astfel, benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 18,30 lei, în comparație cu 17,70 lei. Un litru de motorină costă 15,60 lei, comparativ cu 14,90-15,00 lei. Prețul mediu al gazului lichefiat constituie aproape 11 lei, în comparație cu 10,35 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram