Tradiționalul Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021” va fi inaugurat la data de 1 martie. Programul spectacolelor, în cadrul cărora vor evolua cele mai renumite colective artistice din țară, cât și invitați de peste hotare, a fost prezentat joi,  în cadrul unei conferințe de presă de către ministra Lilia Pogolșa.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă organizează în perioada 1-10 martie, cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021”.

Ministra Lilia Pogolșa a menționat că tradițional, festivalul va fi inaugurat la data de 1 martie printr-un concert de excepție în regia doamnei Lidia Panfil în care vor fi antrenate forțele artistice ale țării, inclusiv maestrul Eugen Doga, maestrul Nicolae Botgros, Formația „Zdob și Zdub”, Orchestrele simfonice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și Companiei Publice „Tele-Radio Moldova”, Orchestra și Corul Național de Cameră, Capela Corală „Doina”, formația „Brio Sonores” și mulți alții

În premieră, un concert din cadrul festivalului va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, cei care au luptat pentru viețile și sănătatea noastră în ultimul an într-o luptă inegală.

Programul spectacolelor a fost prezentat joi, 25 februarie, și va include 16 spectacole muzicale, în cadrul cărora vor evolua cele mai renumite colective artistice din țară: Ansamblul național academic de dansuri populare „Joc”, Orchestra de muzică populară „Lăutarii”, Ansamblul de cântece și dansuri  populare „Fluieraș”, formațiile ,,Noroc”, ,,Millenium”, ,,Brio Sonores”, Akord”, ,,Catharsis” , precum și artiștii noștri îndrăgiți:  Natalia Tanasiiciuc, Cristina Scarlat, Vali Boghean, Pasha Parfeni, Tatiana Cerga, Ana Cernicova, Amelia Uzun etc.

Desfășurarea tuturor spectacolelor se va realiza cu respectarea strictă a regulilor anti-COVID emise de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!