/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

,,Mărțișor – 2021” cu respectarea strictă a regulilor anti-COVID

missing
26 februarie 2021, ora 10:55

Tradiționalul Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021” va fi inaugurat la data de 1 martie. Programul spectacolelor, în cadrul cărora vor evolua cele mai renumite colective artistice din țară, cât și invitați de peste hotare, a fost prezentat joi,  în cadrul unei conferințe de presă de către ministra Lilia Pogolșa.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă organizează în perioada 1-10 martie, cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2021”.

Ministra Lilia Pogolșa a menționat că tradițional, festivalul va fi inaugurat la data de 1 martie printr-un concert de excepție în regia doamnei Lidia Panfil în care vor fi antrenate forțele artistice ale țării, inclusiv maestrul Eugen Doga, maestrul Nicolae Botgros, Formația „Zdob și Zdub”, Orchestrele simfonice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și Companiei Publice „Tele-Radio Moldova”, Orchestra și Corul Național de Cameră, Capela Corală „Doina”, formația „Brio Sonores” și mulți alții

În premieră, un concert din cadrul festivalului va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, cei care au luptat pentru viețile și sănătatea noastră în ultimul an într-o luptă inegală.

Programul spectacolelor a fost prezentat joi, 25 februarie, și va include 16 spectacole muzicale, în cadrul cărora vor evolua cele mai renumite colective artistice din țară: Ansamblul național academic de dansuri populare „Joc”, Orchestra de muzică populară „Lăutarii”, Ansamblul de cântece și dansuri  populare „Fluieraș”, formațiile ,,Noroc”, ,,Millenium”, ,,Brio Sonores”, Akord”, ,,Catharsis” , precum și artiștii noștri îndrăgiți:  Natalia Tanasiiciuc, Cristina Scarlat, Vali Boghean, Pasha Parfeni, Tatiana Cerga, Ana Cernicova, Amelia Uzun etc.

Desfășurarea tuturor spectacolelor se va realiza cu respectarea strictă a regulilor anti-COVID emise de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram