Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Test negativ la COVID-19, obligatoriu la intrarea pe teritoriul R. Moldova. Când intră în vigoare decizia CNESP

26 februarie 2021, ora 20:36
Distribuie:

Restricții mai dure urmează să intre în vigoare în următoarele zile, inclusiv și pentru persoanele care urmează să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ.

Potrivit CNESP, testul trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înainte de sosire, iar excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului.

Moldovenii care nu vor avea efectuat testul vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Amintim că CNESP a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv. Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Totodată, se interzice prezența spectatorilor la activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău va stabili un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului.

Peste 1450 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 15 sunt de import: 2-România, 4-Ucraina, 2- Marea Britanie, 2-Olanda, 1- Cehia, 1-Italia, 1-Franța, 1-Rusia, 1- Turcia.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 183 338.

Ultima oră. CNESP impune regim special de activitate la nivel național. Instituțiile de învățământ vor desfășura studiile în regim online

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram