Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică Sergiu Sîrbu a oferit detalii despre incidentul de la Președinție. Deputatul grupului „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției. În una se conținea invitația la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), iar în alta i-a fost recomandat să evite întrunirea, deși este membru din oficiu al CSS.

Alesul poporului a spus că în scrisoarea în care i-a fost recomandat să evite ședința era scris că principalul motiv constă în faptul că ar fi în unele conflicte de interese, fără a fi prezentate explicații suplimentare.

„Nu înțeleg față de care subiect de pe ordinea de zi am conflict de interese. Înțeleg că subiectul dubios pentru Maia Sandu este concesionarea Aeroportului, dar nu înțeleg ce am eu cu acest subiect. Maia Sandu încalcă nu doar Constituția, dar și legile elementare. Aceste abuzuri trebuie curmate. A fost subminată autoritatea Parlamentului ca instituție. Vedem că liniile roșii au fost trecute”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a precizat că nu a fost lăsat să intre la ședința CSS de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, care l-au și bruscat, potrivit lui. Purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu a declarat că alesul poporului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul.

Am solicitat și o reacție de la purtătoarea de cuvânt a Președinției Sorina Ștefârța. Aceasta a spus că se documentează.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!