/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ „Am primit o scrisoare, mi s-a recomandat să evit ședința”. Sergiu Sîrbu oferă detalii despre incidentul de la Președinție

26 februarie 2021, ora 13:54

Președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică Sergiu Sîrbu a oferit detalii despre incidentul de la Președinție. Deputatul grupului „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției. În una se conținea invitația la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), iar în alta i-a fost recomandat să evite întrunirea, deși este membru din oficiu al CSS.

Alesul poporului a spus că în scrisoarea în care i-a fost recomandat să evite ședința era scris că principalul motiv constă în faptul că ar fi în unele conflicte de interese, fără a fi prezentate explicații suplimentare.

„Nu înțeleg față de care subiect de pe ordinea de zi am conflict de interese. Înțeleg că subiectul dubios pentru Maia Sandu este concesionarea Aeroportului, dar nu înțeleg ce am eu cu acest subiect. Maia Sandu încalcă nu doar Constituția, dar și legile elementare. Aceste abuzuri trebuie curmate. A fost subminată autoritatea Parlamentului ca instituție. Vedem că liniile roșii au fost trecute”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Anterior Sergiu Sîrbu a precizat că nu a fost lăsat să intre la ședința CSS de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat. Purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu a declarat că alesul poporului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul.

Am solicitat și o reacție de la purtătoarea de cuvânt a Președinției Sorina Ștefârța. Aceasta a spus că se documentează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram