/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lupta pro sau contra gheretelor din Capitală continuă: Suma loturilor adjudecate astăzi constituie peste 11 milioane

26 februarie 2021, ora 21:27

Lupta PRO sau CONTRA gheretelor din Capitală continuă! Deși, conform regulamentului aprobat de Consiliul Municipal Chișinău, toate gheretele de pe străzile principale trebuiau evacuate cel puțin până la desfășurarea licitațiilor, unele mai continuă să activeze. Potrivit reprezentanților Primăriei, acțiunile de evacuare a gheretelor sunt în plin proces, lucru ce presupune timp, bani și efort. Totodată, astăzi, la Pretura sectorului Buiucani a avut loc cea de-a patra licitație, la care au fost adjudecate 16 loturi, iar suma care ar urma să intre în bugetul municipal este de peste 11 milioane 170 de mii de lei.

În același timp, viceprimarul capitalei, Inga Ionesii, dă asigurări că toate gheretele cu autorizație expirată vor fi evacuate. În același timp, ea spune că agenții economici sunt obligați să-și evacueze gheretele la solicitarea preturii, în caz de necesitate.

Totodată, Inga Ionesii spune că în cazul în care agenții economici primesc prescripția de evacuare și nu se conformează, gheretele sunt evacuate de către angajații preturii, iar asta implică anumite costuri și timp.

Astăzi, a avut loc cea de-a patra licitație la Pretura sectorului Buiucani. Prin urmare, au fost adjudecate 16 loturi, dintre care patru au fost excluse. În cadrul primei licitații au fost adjudecate 11 loturi, în cea de-a doua 13 și la cea de-a treia licitație – 11 loturi.

Cel mai ieftin lot expus la licitație a fost adjudecat cu peste 200 de mii de lei. Este vorba de un teren din zona parcului Butoiaș, din sectorul Buiucani al Capitalei. Acest domn este unul dintre participanții la licitație care spune că nu a putut renunța la activitatea sa și la angajații săi care se ocupă de comerțul stradal.

Și acest domn, care a câștigat la licitație, spune că procesul de selectare este unul transparent.

În cadrul licitațiilor desfășurate astăzi, în total, au fost adjudecate 16 loturi, iar suma valorificată este de 11 milioane 172 de mii de lei. Potrivit consilierului PUN, Corneliu Pântea, spre deosebire de celelalte licitații, suma este mai mică, dar și locurile expuse nu au fost atât de strategice.

Între timp, continuă evacuarea gheretelor amplasate ilegal, conform unui plan, spune pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc.

Potrivit autorităților primăriei capitalei, evacuarea gheretelor a început în toamna anului trecut, deoarece multe dintre acestea erau amplasate ilegal. Acțiunile au drept scop micșorarea numărului de gherete din Chișinău, îmbunătățirea aspectului vizual al orașului, precum și eliminarea concurenței neloiale. Prin urmare, au fost create licitațiile, iar în bugetul municipal urmează să ajungă peste 88 de milioane de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram