Salvatorii vor întrerupe pe parcursul nopții căutările fetei de 12 ani care ar fi căzut sub gheața râului Nistru în apropiere de localitatea Speia, raionul Anenii Noi, pe 23 februarie curent. 

Scafandrieri au continuat pe parcursul zilei de 26 februarie lucrările. La fața locului au lucrat trei echipe specializate de scafandri și salvatori. La căutările subacvatice s-au alăturat și un grup de voluntari care au utilizat o barcă cu motor.

Specialiștii au efectuat lucrări subacvatice la adâncime de 12 metri, folosind un scaner performant cu sonor acustic. După numeroase încercări, corpul neînsuflețit încă nu a fost găsit.

Pe parcursul zilei de 26 februarie scafandrierii au lucrat minuțios pe o distanță de 30 km a râului deasupra apei. În total la misiune au participat zece persoane.

Misiunea salvatorilor a fost dificilă și îngreunată de curenții puternici, bucățile de gheață formate, dar și condițiile de vizibilitate redusă. La fața locului au lucrat psihologii care au acordat asistență rudelor îndurerate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!