/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

„Vină cu un program și discutăm”. PSRM este gata să examineze candidatura lui Andrei Năstase la funcția de prim-ministru

26 februarie 2021, ora 11:35

Partidul Socialiștilor (PSRM) este gata să discute candidatura liderului Platformei DA Andrei Năstase la funcția de prim-ministru. Despre aceasta liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”. Politicianul a avut și un mesaj pentru Andrei Năstase.

„Noi suntem gata să examinăm orice variantă. Dar colegii mi-au dat o declarație de-a lui Năstase, unde el spune că uite eu sunt gata, dar nu îi accept pe aceia, pe alții… Andrei, numără-ți soldații tăi. Să fim oameni serioși. Să spui că de la socialiști nu îi accepți pe toți. Iar vrei teste de integritate? Hai să discutăm. Vină cu un program și discutăm”, a declarat Igor Dodon.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a declarat pe 23 februarie curent că își reiterează apelul privind asumarea guvernării și a chemat la negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut după ce Înalta Curte a declarat neconstituțional decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

„Platforma DA constată că prin mimarea procedurilor constituționale, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. Rezultatul acestui eșec ne îndepărtează și mai mult de alegerile anticipate și face iminent pericolul instalării unui Guvern PSRM-Șor”, a declarat atunci Andrei Năstase

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram