Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova precizează că aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Donația face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în data de 29 decembrie 2020 și este un sprijin pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Cu o zi mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmarea de la COVAX, precum că primul lot de14 400 de vaccinuri împotriva COVID-19, AstraZeneca, produse de Coreea de Sud, vor ajunge în Republica Moldova în perioada 28 februarie – 3 martie.

Tot ieri, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat oficial în Republica Moldova vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V, precum și vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!