Guvernul Republicii Moldova a decis instituirea unui Consiliu consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru, din cauza situației „critice care se atestă la nivel național” în țara noastră.

„În contextul în care în ultimele zile se atestă un nivel critic al situației epidemiologice în Republica Moldova, Guvernul a decis instituirea Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă Prim-ministru. Platforma a fost creată în scopul oferirii expertizei, consultanței și recomandărilor în gestionarea eficientă a situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv a altor situații de risc epidemiologic care afectează sănătatea publică”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată,premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și-a exprimat îngrijorarea față de creșterea alarmantă a numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2 și a menționat convingerea că instituirea acestei platforme de lucru va contribui la luarea deciziilor prompte și eficiente.

Amintim că, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a aprobat vineri, 26 februarie, decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!