/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sergiu Sîrbu, după incidentul de la CSS: „O mostră de improvizație juridică, demnă de cluburile de amatori”

missing
27 februarie 2021, ora 16:49

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Sergiu Sîrbu, a catalogat pretextul președintelui Maia Sandu de a-i îngrădi accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) drept o mostră de improvizație juridică, demnă de cluburile de amatori. Mai mult, Sîrbu a scris repetat, pe pagina sa de Facebook, că o va acționa în judecată pe președinta Maia Sandu.

„Cică a decis că i s-a părut că probabil așa trebuie, pentru că a fost în Franța și cineva de acolo i-a zis că la ei există nu știu ce practică în acest sens. Mult stimată doamnă președinte, conflictul de interese are o definiție clară în legislația națională și se stabilește conform unor rigori juridice exacte. Există articole de lege și instituții abilitate care sunt împuternicite să constate acest lucru. Asta nu este la discreția unor persoane terțe și nu se face după ureche”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina lui de Facebook.

Deputatul grupului parlamentar „Pentru Moldova” a declarat că mai degrabă Maia Sandu, care a votat pentru concesionarea aeroportului și consilierul ei de acum, Veceaslav Negruță, ministru al Finanțelor în perioada concesionării, ar fi în conflict de interese.

„Dacă eu, în virtutea faptului că fac parte dintr-un grup parlamentar, care are legături cu presupuse persoane vizate în acest dosar, sunt bănuit, cum ați spus, de conflict de interese, față de dumneavoastră, care ați participat direct la acea tranzacție și ați votat în favoarea ei, nu există niciun fel de bănuieli? Dar față de consilierul dumneavoastră Veaceslav Negruța, membru și el în Consiliul Suprem de Securitate, care era atunci ministru al Finanțelor și care a gestionat întreg procesul de înstrăinare a aeroportului, nu planează niciun fel de suspiciuni?”, a scris Sîrbu.

Amintim că, președintele Comisiei Parlamentare pentru Securitate și Ordinea Publică, deputatul grupului „Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care a avut loc vineri, 26 februarie la Președinție, deși este membru din oficiu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram