În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 14 245 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 974 traversări persoane, dintre care 4 196 treceri la frontiera moldo-română, 1 736 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 042 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Leușeni – 1 704 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 042 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 196 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 698 traversări persoane;
PTF comun Criva – 561 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– șase încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 26 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);
– trei persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 14 245 persoane și completate 230 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 182 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!