UPDATE 15:00 Președinta Maia Sandu a declarat că aceste doze sunt foarte importante pentru Republica Moldova.

„Aceste doze sunt foarte importante pentru noi, pentru că aceste doze merg către personalul medical. Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin. Transportul a fost asigurat cu ajutorul Uniunii Europene. Așteptăm și celelalte doze de vaccin. Le mulțumesc mult medicilor pentru tot ce fac și rugămintea mea este către toți cetățenii să fie vigilenți și să nu admitem creștearea numărului de îmbolnăviri”, a declarat șefa statului.

Știrea inițială: Ceremonia de donare a celor 21.600 de doze de vaccin anti Covid-19, de către Guvernul României. Pe o rețea socială, premierul român, Florin Cîțu a postat imagini cu elicopterul SMURD care a adus serul în Republica Moldova.

“România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a afirmat Florin Cîţu.

Amintim că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a primit astăzi, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!