Cu ajutorul dronei, astfel au fost difuzate de către salvatori regulile de profilaxie pe timp de pandemie în locurile publice aglomerate, parcuri, zonele rezidențiale și cele de agrement.

În contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a mobilizat la maxim forțele cu scopul prevenirii răspândirii epidemiei.

Conform datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului, măsurile de profilaxie au fost desfășurate de salvatori în 40 de localități din raioanele Drochia, Ocnița, Florești, Căușeni, Ungheni, Ștefan-Vodă, Anenii Noi, UTA Găgăuzia, precum și în sectoarele municipiului Chișinău.

Angajații Inspectoratului au împărțit cetățenilor peste 1110 pliante informative, și au patrulat localitățile din țară, precum și străzile din capitală difuzând mesajele de prevenire prin intermediul sistemului sonor instalat pe autospecialele din cadrul instituției.

Salvatorii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe prescripțiile autorităților și medicilor, să poarte măști de protecție în locuri publice închise și deschise, să păstreze distanța socială și să se spele cât mai des pe mâini.

Persoanele au fost rugate să acopere nasul și gura când strănută și să se adreseze imediat la medici în caz în de apariție a simptomelor clinice de COVID-19. În total, în acțiunile de prevenire, au fost implicați 54 de salvatori cu 18 unități de tehnică.

Astfel de măsuri sunt desfășurate de IGSU al MAI în toate regiunile Republicii Moldova pentru a preîntâmpina infectarea oamenilor сu noul tip de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!