/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Nu avem oxigen... ne lăsați așa chiar să murim”. O fostă profesoară infectată cu COVID, relatează în lacrimi oroarea prin care trece

missing
28 februarie 2021, ora 11:51

O fostă profesoară infectată cu virusul COVID-19 a relatat cu lacrimi în ochi oroarea prin care trece ea și soțul, ambii fiind internați în Spitalul Raional Ungheni. Cei doi sunt în stare gravă duc lipsă de oxigen. Instituția medicală are conturile blocate din cauza datoriilor, iar din lipsa de bani nu pot fi cumpărate buteliile de oxigen, potrivit protv.md.

„Noi suntem doi la un aparat. De mântuim cu totul. Vreau să răspundeți… pentru că ne lăsați așa chiar să murim. Vă rugăm frumos interveniți. Sunați pe la Ministerul Sănătății. Sunt de două zile (n.r. în spital), mă simt foarte rău, dar bărbatul extraordinar de rău. Amorțesc mâinile. Se învinețesc picioarele. Vă rugăm, sunați la organele de resort să ia măsuri. Suntem la un apărat și acesta este gol. Nu avem oxigen. Acesta este spital? Pentru aceasta am muncit o viață întreagă în pedagogie, ca acum să nu se uite nimeni. Am educat parlamentari care să-și bată joc de noi, să ne lase să murim cu zile”, a relatat femeia.

Potrivit șefului secției Covid-19 din cadrul instituției, acum medicii se află în situația când trebuie să aleagă cărui pacient să-i pună masca cu oxigen. În prezent, sunt conectați 17 pacienți, pe când de această procedură ar avea nevoie 39 de persoane. „Nu avem oxigen de ajuns. Punct de oxigen din care pacientul să respire nu are”, a spus un lucrător din cadrul instituției.

Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova situația epidemiologică se agravează rapid. În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, la noi în țară se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese.

Pe 27 februarie curent au fost înregistrate alte 1 518 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 25 de cazuri de deces provocate de infecție, printre care se numără și un lucrător medical. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în țara noastră a ajuns la 184 856, iar celor decedate la 3 924.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram